Fursecuri la-ndemâna oricui

Fursecuri fragedeTreaba este simplă, dacă te trezești cu chef de bucătărit, in 20 de minute poți să îți aștepți jumătatea cu un mic dejun proaspăt si sănătos. Sănătos, adică de casă, mai mult nu putem garanta, în ziua de azi, nimic nu e sigur, cu atât mai puțin niște alimente cumpărate din supermarket.

Ingrediente:
400 g făină
120 g migdale măcinate
200 g zahăr
3 ouă
250 g unt
10 g praf copt
20 g zahăr vanilinat
20 ml esențe preferate (vanilie și migdale am pus eu)
20 g cacao

Vom amesteca ingredientele in ordinea scrisă mai sus (cu excepția gramelor de cacao, lor le va veni rândul un pic mai târziu), de preferat cât mai repede, că daca se trezește consoarta, s-a dus surpriza!
Urmează să aducem aluatul in stadiul partajului si să fie impărțit în două părți egale. O parte va rămâne albă și frumoasă, pe cealaltă o bronzăm organic cu niscai cacao, 20 g mai exact.
Vom face ceea ce stiu eu mai bine, și anume, vom ”ciupi” cateo bucată din fiecare tip de compoziție pe care le vom mangâia între palme până iese de-o combinație. Și tot continuăm în ritmul acesta până scăpăm de tot aluatul.
Apoi, repede, repede, inșfăcăm o tavă, o brodăm cu hârtie de copt, așezăm cu grijă fursecurile și le punem la bronzat, vreo 12 minute, de preferat să nu depășim timpul, altfel, vom avea fursecuri a la Africa de Sud.

Cam asta-i tot. Nu-i greu. Dar e ușor de impresionat partenerul. Mai ales dacă-i mai pui și-o cafea cu lapte lângă… lângă pat. Ce credeați, că scăpați așa ușor? Nu, dacă v-ați apucat de treabă, duceți-i micul dejun in dormitor. Se va simți răsfățat si s-ar putea să accepte sesiunea de shopping care până ieri i se păruse o idee de… nedigerat.

Chef de bucătărit va doresc!

8 gânduri despre „Fursecuri la-ndemâna oricui

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s