J’aime les bérets

„Parcă-mi șade mai bine cu beretul… Păi, cu ce nu-mi stă mie bine?”, adaptarea acestor vorbe vine ca urmare a faptului că, prima oară când am probat o beretă, mi-a trecut prin minte scena cu dl Goe în care își pierde pălăria, iar mam’mare i-o înlocuiește cu un astfel de accesoriu. Mi s-a părut amuzant. Nu episodul, ci maniera în care arătam eu. Multă vreme am asociat aceste berete cu… babetele. Adică, mi se păreau depășite. Sau cu bicicletele. Da, da, am scris corect și ați citit bine. Pentru că în copilăria mea, tata a dus maniera de purtare a beretei la un al nivel. La propriu și la figurat, adică, pe șaua bicicletei. Și atunci cum ar fi fost să mă accesorizez la fel ca o bicicleta? Era suficient că mi se spunea că am spițe.

Anii au trecut, iar eu… m-am maturizat. Cel puțin în aparență. Și am îndrăznit să mă privesc în oglindă purtând o bască. Și am acceptat că poate un reprezenta un accesoriu versatil. Dincolo de aspectul chic pe care ți-l poate oferi, trebuie să recunoaștem și confortul termic pe care ni-l oferă. Plus că, vine ca turnată atunci când părul tău o ia razna și nu vrea să aibă un aspect decent. Astfel că, deși în zilele libere, șapca este cea care mă salvează, în zilele în care merg la birou, o beretă se integrează mult mai bine în peisaj.

Este adevarăt că li se cam duce sezonul, dar m-am gândit să vă arăt cum am ales eu să port acest accesoriu în ultimii ani, de când i-am permis să fie parte a dulapului meu.

De cumpărat, le cumpăr de oriunde, fie din magazinele din mall, fie din magazinele vintage, nu am pretenții, fac mofturi doar la material. În general, să fie lână. Se întrețin mai greu, dar arată mai bine.

 

Voi purtați berete?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s