Cum m-a ispitit Honma Tokyo

Deși fără legătură la prima vedere, titlul acestui articol ar fi putut fi ”Emoții”. Pentru că asta am simțit din momentul în care m-am hotărât să fac tratamentul Bio Collagen Coconut. După cum v-am mai povestit în trecut, experiența mea cu tratamentele cu keratină nu a fost cea mai plăcută. Eram convinsă că nu voi mai repeta vreodată acest gen de procedeu. Și totuși… într-o zi, am găsit și citit din scoarță-n scoarță informațiile de pe site-ul Honma Tokyo. Plus toate articolele de pe google, inclusiv cele de la pagina 2 și 3. Cumva, calitatea și tehnologia japoneză m-au convins. Și am cedat ispitei. Am hotărât să încerc încă o dată acest tip de tratament. A urmat un brainstorming, eu cu mine, în care trebuia să fac o alegere în ceea ce însemna formula pentru care voi opta și îndeplinirea visului din copilărie: păr din reclame.

page

Am decis, cel puțin pentru început, să merg pe Bio Keratina cu Colagen. Termenul de ”bio” mi s-a părut salvator. Și chiar și cel de colagen. Am căutat din nou informații despre dezavantajele acestor tratamente. Dar știam că nu pot compara, căci de data aceasta eliminam din start un ingredient deloc sănătos pentru păr, scalp și om, în general. Formaldehida. Pe acesta dădusem vina și data trecută. Produsele Honma Tokyo nu conțin această substanță care cel mai des este întâlnită în materialele de construcție. Bio Collagen Coconut este o formulă nouă de nanoplastie pentru bio îndreptarea și hidratarea intensivă a părului, care are în compoziție ulei de cocos, colagen și proteine din grâu.

În timpul procedeului, mirosul de cocos te învăluie de îndată și, spre deosebire de keratina clasică, nu emană niciun miros neplăcut, nu provoacă nicio lăcrimare a ochilor. Formula cu multiple ingrediente active are capacitatea de-a pătrunde adânc în firul de păr, lăsandu-l extrem de hidratat, strălucitor, elastic și… drept. Plus că, producătorii promit că deși rămâne drept, nu își pierde volumul natural al părului, un aspect extrem de important pentru mine. Și încă un motiv pentru care am optat pentru această formulă.

Însă, mie mi s-a potrivit acest tratament și pentru că am părul natural și într-o stare relativ ok, uscat pe alocuri, ca urmare a instrumentelor de styling cu care îl agresez cel puțin o dată pe săptămână. Dar, totuși, cu un aspect decent.

Dacă părul este deteriorat ca urmare a procedurilor repetate de vopsire, fie că firul de păr este foarte gros sau creț, poți primi consiliere pentru ca produsul utilizat să fie cel mai potrivit.

Așa că. dacă ai părul creț, rebel sau afro, poți opta pentru Coffee Premium All Liss. Dacă ești adepta unei proceduri organice 100%, alege Coffee Green; garanția acestui tip de tratament, este dată de faptul că este recomandat chiar și persoanelor însărcinate sau copiilor. Bixyplastia Plasthair reprezintă un produs revoluționar ce a combinat keratina cu botoxul pentru o putere de regenerare mai mare. H-Brush Botox Capillar constituie produsul care reușește să recupereze chiar și cel mai deteriorat fir de păr. H-Bond Protector este un produs ușor diferit, destinat protejării părului în timpul unor proceduri precum vopsirea sau decolorarea.

Referitor la mine și la tratamentul ales, Bio Collagen Coconut a reprezentat opțiunea ideală, aș putea spune. În aproximativ 2 ore, am obținut păr cum vedem doar în reclame. Un păr incredibil de strălucitor, drept și elastic. Mi s-a recomandat la salon să îl spăl superficial în aceeași zi și să îi aplic o mască hidratantă. Dar eu mă uitam în oglindă și mă gândeam că nu mă lasă sufletul să spăl așa minunăție de păr. Mai ales că tratamentul are capacitatea de-a deschide părul cu o nuanță, doua și îmi plăcea extrem de mult ceea ce vedeam. Dar știam că specialiștii cunosc mai bine decât mine procedura și am hotărât să o respect. Am fost surprinsă plăcut de aspectul părului după spălarea și uscarea cu foehnul. Pur și simplu drept ca și când tocmai aș fi utilizat placa. Gândul care mi-a produs cea mai mare bucurie a fost că diminețile mele vor avea 20 de minute de dormit în plus. Timpul pe care îl pierdeam cu coafarea părului tocmai se convertea în cea mai mare plăcere a vieții mele, somnul.

În acest moment, mă pot declara satisfăcută de maniera în care se prezintă părul meu. Il simt din nou greu, așa cum mi l-am dorit dintotdeauna. Însă, aceasta greutate are și un dezavantaj, căci, vrând-nevrând, îți mai ia din volumul natural al părului, pentru simplu fapt că… ”atârnă”. Dar după câteva săptămâni, totul revine la normal. În rest, nu pot spune că am nemulțumiri, de altfel, cred că ar fi și prea devreme să le sesizez. Până una, alta, mă bucur că mi-am reîntâlnit părul de la 18 ani, atunci când era neatins de tehnologie. Atunci când nu cunoștea termenul de styling și când avea un aspect sănătos.

Pentru a menține o perioadă cât mai îndelungată efectele acestui tratament, este indicat să folosești produse de îngrijire din aceeași gamă. De asemenea, acestea pot fi utilizate și fără efectuarea unui tratament în prealabil, deoarece te poți bucura de eficiența unor produse profesionale cu ingrediente ce te vor ajuta să îți regenerezi părul și să îi oferi hidratarea și hrănirea de care are nevoie. Categoria produselor de întreținere este una variată, destinată tuturor problemelor părului.

IMG_1623_copy_copy

În ceea ce mă privește, la recomandarea specialistului care mi-a efectuat tratamentul,  în funcție de nevoile părului meu, utilizez Coffee Care Light, șampon și balsam. Este o gamă ce are în compoziție extract de cafea și miere, care hidratează părul, îl lasă strălucitor, disciplinat și elastic. Poți să câștigi și tu un set alcătuit din două produse, daca accesezi pagina de Instagram și respecți regulile menționate la postarea cu imaginea de concurs.

Concluziile mele la câteva săptămâni de la tratament:

Avantaje:

  • Dacă aș fi mare fană a părului drept și aș sta toată ziua cu placa în el, l-aș considera  tratamentul ideal
  • Căpătarea unui soi de relaxare dată de faptul că aranjarea părului nu mai înseamnă decât uscarea acestuia
  • Bucuria faptului că o vreme îți lași părul în pace și nu îl mai agresezi cu instrumente de styling

Dezavantaje:

  • m-am plictisit de păr drept, iar buclele nu mai rezistă la fel de bine ca înainte pentru că părul este mai greu
  • volumul natural al părului a început să reapară, dar încă îl aștept pe tooot
  • părul se îngrașă mai repede, însă, am primit o explicație pentru acest lucru: înainte de tratament, părul meu fiind mai deshidratat, absorbea cu mare mare ușurință sebumul, în vreme ce acum, când este hidratat, sebumul rămâne la… suprafață*.

E la fel ca-n viață, nu poți să le ai pe toate în același timp.

*De menționat că și această problemă a excesului de sebum poate fi rezolvată prin intermediul unui tratament numit H-Detox Prime, care ajută cu reglarea producției de sebum.

În București și Craiova, puteți opta pentru tratamentele Honma Tokyo în Saloanele Marian Cotoi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s